Assalamualaikum , Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Ke Diary Online Atyn's Farhana . Dalam Ni Banyak Story Pasal Life Atyn Dan Pasal Kekasih Hati Atyn Shahrul Shahrin Dan Kenangan Terindah Kami . Hewhew ;) peace no war ok yayunkk

Selamat Tinggal 2012 :'(





Happy New Year 2013 !  Hope semua stalker blog atyn will be happy forever . atyn ? still begini tersenyum sendiri :) . Atyn ingatkan 31/12/2012 akan terjadi moment yang terindah untuk atyn and BF atyn , but itu cuma angan-angan atyn ajee :) . Tapi Atyn dah buat kawan baik atyn happy . memula plan nak jumpa bf atyn . but entah , tak jadi pulak . but still smile only God know what I feel right now :) . Atyn Ok lagii . hewhew . still happy right ? HAHA . Tadi Petang pergi teman yuyun jumpa boyfie dia . sweet sangat dieorang . atyn jelly ouhh . mesti tadi moment yang paling sweet antara dieorangkan :( . mesti terubat segala rinduu dekat hati . hurmm *menaip sambil menangis * . Ya Allah , tabahkan hati hambamu ini , baru aku tahuu cinta tu banyak pengorbanannyaa . bie , bie janji kita akan jumpa kan ? bie janji jugak nanti kita nak snap pic bebanyak . kita nak lepak sesama . Tapi semua itu hanya janji kan ? bie , i miss you more b . tak tahu macam mane nak ungkapkan perasaan nihh b . Malam new year bby nangis b . ok dah ! malas fikir dah .  STOP CRYING ATYN ! arghhh . 1/1/2013 , nak balik kolej dah , hewhew *cuba menceriakan hati :)* . barang belum habis packing lagi nihh . haiyoo . hati berat ajee nak balik kolej , but , i must be strongg --' . ok lahh . sampai sini ajee entry atyn kali nihh . hope we will see in next entry ;) HI 2013 , GOODBYE 2012 . ! 


nihh kawan atyn tadi . yuyun+ kamil .
hope korang happy ok ?
aku doakan korang kekal selamanyaa .
iloveyoualls :)

Haa . Nihh Aku :) maii setepek aku bagi fake smile
happy new year guys :)
selalu tersenyumm !





Repeat Test JPJ Kereta 9/1/2013 . * Semoga Lulus :) Aminn



Hyee guyss ;) hari nihh 29/12/2012 . lagi berapa hari lagi nak tahun baru kan ? tahun 2013 . Yeahh ! umor akupungg meningkat satu tahun lagi :( . Semakin tuaa . waaaa ! HAHA . 19 tahun next year . semoga semakin matang dan makin comell . haha . jangan nak merepek lah aku nihh . haha . meraban dah tuhh kan ? tak comell tuhh tak comell lew . perasan nak jadi comel pulak :D . Kelakorr ajeww . ehhh~ tengah syok berguling tadi kan , cikgu azrol text aku kata aku kena repeat test . Waw ! terkejutt woo . amin , dapat jugak aku percepatkan ! semoga berjaya atyn , dah malas nak repeat2 lagii dah . sakit lah nak pergi pilah lagi , nak study lagi . pening palo mak nanti :D ... Tadi Tengah hari hang dengan yuyun , fina and atyn , pergi hantar lappy kesayangan aku nihh haa , meragam aje keje eyh . alhamdulillah selamat di godekk . elok jugak dah . siap aku belikan mouse tambahan and speaker . haha . memekak ajee lah dalam rumah nanti . UNITI wait for me . selasa aku bergelar pelajar semula :) . Hari ni jugak panjang aku balik dari melaka . Cuti katanya . sejak sampai tadi tak text , rasa nak je aku kasi dia rasakan kaki aku nihh . dah lupa aku lettew :'( . How dare u biee . Tunggu ! baby merajuk setahunn . arghhh :P . katanya isnin ni nak bawak aku hang , katanyaa lah kan :D . tak tahuu lah jadi ke dokk aihhh . and dia ada jugakk kata yang dia nak aku bawak baby nikon aku , dia nak candid gambar bebanyak dengan aku . awww2 . haha . maluu mak . elelele . terlebihh sudahh semua tuhh dalam perancangan . kalau ada izin-Nya dapat lah jumpa * aku pungg rinduu tahap teruxx nihh * HAHA . parah dahh -,-' . haaa , stop lah cerita pasal tuhh , ni aku nak cerita pasal cousin panjang . nama dia  AQIELAH BATRIESYIAH . sedapkan nama dia ? kalah nama aku woo :D . serius dia comel sanadII , Winkk winkk , bukan ambik hati, but memang comell lahh . masa kenduri rumah panjang aku ada jumpa dia but kiteowang tak rapat lagi lah . first time lah katakan :D . aku pun goyang ajee time tuhh woo . dia nih suka cakap yang aku nihh COMEL . mane ada yunkk oii . sengal ada lahh . haihh . malam tadi kiteorang IM , dia story memacam kat aku . haha . best layan si kecikk tuhh . then aku kasi link blog aku , dah tak jadi keje dia , asyik nak bukak blog aku baca pasal aku nan panjang ajee . sweet + best katanyaa :D thankss babe kerana sudyy jadi stalker blog kaka . nahh amex setepek . Muahhh :* . 

haa , ni lah dia . nama secantik rupa kan ?
*mana aku dapat pepatah nihh pung taktaw :D*


ehhh , dah banyak sangat story nihh . nanti meet lagi dalam next entry okk ? ILY ;)


Saya Pasti Akan Merindukan Awak :'(



Holla :) Hari nihh 25/12/12 , kenapa aku sedih sangat nihh . astagfirullahalazim ! aku tak kuat Ya Allah . Aku tak kuat nak hadapi semua nihh . besok , 26/12/12 aku nak kena daftar untuk sem 2 kat Kolej Uniti . Dia pulak nak daftar kat IKM Jasin . Ya Allah , aku mesti akan rindukan dia ! aku cuma sempat jumpa dia time dia teman kan aku test jpj lesen ajee . sebelum dia p besok aku tak sempat jumpa dia . aku tak kuat  terpisah macam nihh . Dia ada jugak bbm aku tanya , bby , bila kita dapat jumpa lagi , aku sentap gegilaa . aku rinduu kau biyy . rinduu sesangat :'( . semalam dia ada kata nak datang jumpa aku hari nihh . tapi dia demam , aku kata takpayah paksa diri . then hari pungg ujan je . dia demam sampai pergi klinik pagi tadii . b . b jaga diri tahuu ? bby mesti rinduukan b gegila nanti :'( . IMISSYOU AND ILOVEYOU BIYY . 

awak kena ingat saya sayang awak selamanyaa :)


AWAK yang TERINDAH :) ILY (19/12/2012)







TERIMA KASIH :) , hanya itu yang mampu saya ucapkan untuk awak . awak yang terbaik . terima kasih awak . saya takkan pernah lupakan jasa awak walauapa pun jadi awak . awak sanggup layan perangai saya nihh . yang tah apa2 . haha :D . 19/12/2012 adalah tarikh keramat dan takkan mungkin saya dapat melupakannyaa selama-lamanya . Time nihh saya test JPJ kereta . saya dah kata kat awak , takpayah teman , tapi awak degil , awak taknak pun dengar . awak tetap nak teman kan saya kan ? then saya dah kata , jemput saya pukul7.30 . awak datang lewat . awak datang 7.45 . angin . then kita otw pergi KUALA PILAH naik legenda bapak saya . memang kelakar sangat moment tuhh kan awak ? awak tinggi bawak moto rendah . tapi itulah yang terindah . then awak teman saya test jpj . time tuh awak penat sangat , saya tahu . awak boleh tidur sementara tunggu saya . paling best bila saya tengah berdebar awak bbm saya , awak kata awak rindukan saya . saya kata , saya ada aje nihh . tapi awak kata saya jauh dari mata awak . then saya gagal time buat bahagian II . sedihh sangat . paling sedih bila saya tengok muka penat awak . ye la , penat2 awak tunggu tapi saya gagal pulak :( sedihhh sangat . tapi awak tetap bagi semangat dekat saya . awak kata , bby buat terbaik taw untuk jalan luar nihh , b ada nihh tunggu bby . awak buat saya terharu . saya buat yang terbaik alhamdulillah saya lulus jalan luar :) . saya happy sangat tapi ada jugak sedihnya . awak ada sebelah saya , awak kata , jangan sedih nanti repeat buat bebetul . thanks awakk . awak bagi sokongan kat saya . then awak bawak saya balik . kita terus pergi BAHAU . awak kata awak nak makan . saya pun teman awak makan . dekat NASI AYAM TOK WAN :). time tuh banyak sangat kita borakkan awak . lepas makan awak hantar saya balik dah tu awak terus balik . hujan , awak balik dalam hujan ! saya rasa bersalah sangat dekat awak . bagi saya , macam saya yang bersalah ! awak . terima kasih sangat2 sudi jadi teman saya dan jadi yang terbaik . saya tak kesah dan tak paksa untuk awak setia :)  saya syunk awak,




All About Tomorrow ( 19/12/2012 )




huihhh . berhabuk dah blog aku nihh lama dah tak update kan ? ehhh ! hai stalker :) how are u ? hope fine always ok ? aku je gemuruh nak mampus nihh haa -,-' . nak tahu kenapa ? semua pasal esok :( . besok test JPJ kereta wooo . gemuruh aku nihh lagi teruk dari budak nak ambik result PMR besok . terukk kan ? haha . aptb lah aku nihh . ganas memang ganas tapi penakut nauzubillah :D . mak dengan ayah aku puas gelakkan aku tadii woo . malu sehh , tercabar pun ada . almaklumlah dah pegang lesen L kereta setahun sekarang baru nak test  . tu pun penakut nak mampus . haihhh . InsyaAllah aku boleh buat besok . Amin . Doakan aku tahuu ? cuak memang lew weyhhh . da lew first time . macam2 aku fikir . besok sebaik Mr. S aku sudi temankan :P . tapi actually aku kesian nak suruh dia teman , aku tak kesah nak pergi sensorang coz nanti mesti sampai petang , aku taknak susahkan orang , nanti dia penat lagi . lagipun tadi aku pergi belajar kereta last sensorang ajee . sampai punya lah awal , pukul 8 aku dah tercegat kat situ , tapi cikgu pungg belum sampai . haihh *punya lah excited woo * haha . datang awal belajar tetap jugak last . haha . takpe paham cikgu tuhh ramai pelajar dia . memula aku belajar bahagian dalam , then kol 2 lebih bawak luar dah lah yang bawak jalan luar tuhh cikgu paling garang woo ( cikgu zaitun ) serius aku cuak dah lah dia bawak jalan  1 . omg ! haha . lepas tuhh hujan redah jugak belajar dalam balik . ada salah sesikit cikgu aku betulkan :) . hope sangat besok boleh lulus . Amin Ya Robbi Alamin  . Thanks Semua Bagi Yang Mendoakan Atyn ;) Jasamu Dikenang
 .

Kekasih Hati Datang Rumah :) *happy maa * (13/12/2012)



heyyss stalk ! hewhew . happy aje kan hari ni ? Alhamdulillah Allah . syukur kepada-Nya kerana setiap kesedihan pasti akan ada sinar kebahagiaan :) . bersyukur sangat-sangat . malam tadi tidur rumah yuyun . best sanad2 lepaking dengan yuyun nan huda . yuyun dengan perangai gegiler dia tuhh ,. tapi memang best lew . then dalam pukul11 lebih tuh aku cas phone kad bilik yuyun . malas kod nak pegang fone , bukan ada text or bbm sesapa pungg . at least un ada budak broadcast message aje ! semak kodd . friend bbm ramai pung salah adoi aii . sakit woi sakit , then aku layan lah tengok cerita hantu . takut punya takut then terdengar macam ada bunyi fone bunyi . aku p marah si yuyun , kata kat dia kau nihh kalau nak bbm silent ahh . kacau ahh aku nak tygok tb nihh . tak memasal dia tempeleng pale aku . dia kata kau ni gila ke ? aku tengah syok tygok tb mane ada bbm . alahai , rupa2nyaa fone aku yang tengah cas berbunyi woii . husband aku kol * husband lah sanad kan kan ? haha * . lama bergayut dengan dia woo . rinduu gile dengan dia . waw ! muahh muahh . haha . then yang paling aku kelakar dia panggil maskara jadi maskini . HAHA ! pecah perut aku gelakkan kau b . then dia bang bang boom aku . dia cakap serius gilerr lol !
Dialog aku dengan dia :


dia : baby , b ada benda nak bagi tahu ni . 
aku : apa dia b ?
dia : betul baby nak tahu ni ?
aku : bagi tahu ajee b , baby nak dengar
dia : baby pasrah aje ok ?
aku : *mula berdebar* apa nyee ? baby dah lama pasrah b -.-
dia : betul ni ? baby sabar taw
aku : ye ! cepat lah bagitahu apa dia ?
dia : b sebenarnya ,
aku : cepat lew b *airmata mula naak keluar *
dia : B SEBENARNYA SAYANG KAT BABY !
aku : cilako punya b, kau memainkan den b ! waaaaaaa
dia : * DIA GELAKKAN AKU * . kejam woi
aku : kau tahu tak b , den dah pikir bebukan tadi !
dia : mesti kau fikir den ada yang lain kan baby ? gila kau ni
aku : apehal aku pulak kena gila ? cara kau cakap tuh buat aku sedih gilerr
dia : haha ! relex yow baby . memang den ada yang lain pungg
aku : sapa orangnyee ?
dia : *dengan selamber dia jawab * - atyn's farhana II lahh .
aku : kau ni kan b ! haihhh -.-"
dia : *gelak sampai keluar anak tekak ! puittt . haha

Then dia ada gtaw aku dia nak pergi mahsan besok ambik borang nak masuk KKJ . then mungkin singgah rumah aku kejap . aku ingat dia memain . pagi tadi aku balik dari rumah yuyun pukul 10 lebihh . then aku smbung buat job editing aku . tengah leleka mata aku layannn pulak woo . tetiba ngantuk almaklumlah malam d tidur lambat . aku pun letak lah kepala kejap nak lelap kejap rasanya . then aku boleh terlelap . adodoii . tetiba dengar fone bunyi . B aku kol lew , dia kata nak datang , time dia kol tuh aku tengah mamai . aku kata ok , then lepas je tutup phone aku sambung tidur balik . haha ! sioot aje kan ? then dalam pukul 12.30 aku terjaga kemudian dengar bunyi moto RXZ depan rumah . berlari aku keluar dengan boxer aku . nampak dia dekat depan rumah aku ! haaaaaaaa ! dia dah sampai aku takmandi lagii wooo . atoi aii . berlari aku ambik tuala pergi mandi . maluuu nyeee -.- . lepas mandi cecepat aku siap . hari ni dia jumpa aku with no makeup on my face :D . kelakor ajeee . but aku appreciate dia kerana sudi datang rumah aku sesusah semata-mata nak jumpa aku . hewhew . rinduu sanad2 lettew :) . iloveyou panjang . sweet moment hari ni bila dia dah makan sebelum datang rumah aku then dia kena paksa makan laie kat rumah aku . hewhew . sorie yayunk . siapa suruh datang tengah hari mestilah kena makan kan kan ? hehe . lepas dia makan , dia spent time dengan aku dengan anak buah aku dekat depan rumah . sweet sangat bila tengok dia main dengan ecan *anak buah aku paling kecik * . ecan pung ok ajee dengan dia :) . thanks b sudi datang rumah baby tuk jumpa baby . semoga cinta kita jadi cinta halal dan direstui dan bukan cinta terlarang , iloveyoumore :) missyoumoresayangss :* 






Hidup Bagaikan Tiada Erti :) *Tetap Tersenyum*




Heyys Guyss :) lama kan atyn tak tulis entry . dah berhabuk kodd blog nihh . sekarang nihh atyn selalu hilang mood lah . tak tahu lah kenapa . memula excited nak menaip , but bila bukak aje blogger , lost semua mood . hurmmm . kalau semua nak tahu , sekarang  nihh atyn menaip pun sambil menangis . hurmm . tak tahuu lah kenapa . mungkin semua tak percaya , but serius , atyn suka pendam rasa . ramai yang kata atyn ni happy aje , macam takde masalah . but , hanya kekasih abadi ajee tahu camne perasaan atyn :) . Dia lah tempat atyn mengadu . bila atyn tanya mak atyn . kenapa kebelakangan ni atyn selalu ajee sedih + banyak masalah . mak kata , cuba semak hubungan adik dengan Allah . memang kebelakangan ni aku lalai sikit . Kadang2 aku terlepas solat . 2-3 hari ni banyak kerja sangat2 . aku berdosa :'( . memang aku lalai . Alhamdulillah syukur kepada Allah aku still bernafas hari ni . mungkin diberi kesempatan lagi untuk aku bertaubat . Sekarang nih memang banyak gilerr banyak masalah . dengan takut nak tengok result ag . alahai . semoga result lulus semua hendaknyaa :) . Dengan kerja yang melambak lagi . cuti sem nihh atyn ambik part time jadi photographer orang kahwin . masuk jugak lah duit poket . dapat jugak beli baju nan seluar guna duit sendiri . alhamdulillah . 19 hari bulan 12 nihh nak test lesen kerata . adoi , series takut gilee wooo . goyang nihh ha . nak terkencing pungg ada jugak . semoga semuanyaa dipermudahkan . CINTA ? boleh tak kalau malas nak cerita . bukan tak bahagia . cuma sejak atyn ada buat salah masa tuhh dia mula lain dengan atyn . atyn cuma tulis dekat BBM status " adik , ada orang cakap kau pakwe kaka " . tuhh aje . but atyn bukan cple pungg dengan adik atyn tuhh . atyn ada dia sorang ajee . SUMPAH . dia ajee pikir bebukan . cuba tanye dulu . lepas tuhh dia buat atyn macam tak wujud aje dalam hidup dia . ada jugak sekali lepas benda tuh jadi dia hantar voice note said : bby , iloveyou muahh . but atyn tak rasa dia mesra macam dulu . kalau lah sekarang dia baca entry ni , atyn nak kata kat dia , memang atyn yang salah , memang atyn yang tak berguna tak rety nak jaga perasaan dia . but , unly u in my heart babe. takde orang lain pungg .b , kalau nak carik lain . b carik lahh . bby tak kesah asalkan b bahagia . bby takkan pernah halang b . kalau betul b dah ada yang lain , bby janji takkan kacau b dahh . ehhh ~ dah lah  melalut ni kang menangis hingus sekali keluar kangg . meraung2 . haha . hope we will meet in next entry stalk :) kbaii .



Pakai Boxer ? Bhahaha




I'm Back :) hurmmm . yeahhh * haha , tetibe ajee kan kan ? * . hari ni adalah hari yang terindah bagi aku . cewahhh . indah tak indah sangat lah kan kan ? hewhew , btw , hari ni 2/12/2012 . hoho . semalam cousin aku datang lepak rumah aku . nak tumpang katanya coz hari ni dia nak pergi rumah kawan dia dekat pasoh3 ada kenduri katanya . aku on ajee lahh kan ? huhu . then tetiba pagi tu aku dah bosan , aku ajak lah dia hang , dia kata on ajee ,dia suruh aku follow dia pergi kenduri dulu memula . aku pun on ajee . dah siap2 tuhh , aku naik je motor dia kata , weyhh , tak payah pergi kenduri lah , terus pergi bahau , kawan aku takpegi kenduri kata eyhh . aku pun on ajee lol . hoho . then kiteorang layan cerita LAGENDA BUDAK SETAN II , not bad lah cerita dia . hikhok *promote* . teman yuyun BELI PHONE BARU . untung lah beliau . harhar . beli BB sama dengan kita but dia punya hitam cover purple . aku putih cover biru laut . hewhew . kita kembar :P ... then nak balik aku jumpe lew bebudak sekolah aku dulu . perangai tak berubah . tapi semua badan dah naik tombam-tombam *macam aku* hahahaha . btw memang happy gilak . then bila balik pulak kan . dari bahau sampai ke rumah aku hujan selebat2 eyhh . puduiii woii . redah ajelah . hoho . best sangat mandi ujan . hahahaha ! btw aku happy , thank along afiq sudi bawak aku jejalan . tapi paling kesian dengan dia lah . dah la seluar basah then dia balik rumah sewa dia tadi pakai BOXER ajee . alahai . kesian mu ! soriee babe . haha . dah lah baru lepas hujan . confirm kau sejukk gilakk kan ?  alahai , so sorieee . btw thank beb ! kau cousin terbaikkk !

haa ni dehh cousin aku yang senget tuh !
already taken taw :D
nama dia afiq haiqal ;)

Panjang Tak Suka Durian *Baru Tahu* winkkwinkk


Alahai , cepatnyee masa berlalu  , dah bulan 12 kan sekanrang ? today is 1/12/2012 . waw ! tak lame lagi tahun baru lew . jyeahh . hewhew . semoga tahun 2012 ni berakhir dengan aman nyee . atyn nak semadikan segala kenangan pada tahun 2012 ni dengan kegembiraan :) . biarlah kenangan tuhh tetap jadi kenangan . Masa hadapan yang atyn fikir sekarang ni . Tahun lepas atyn dengan ex atyn , but tahun ni atyn bersama dengan masa hadapan atyn iaitu MOHAMAD SHAHRUL AZWAN BIN SHAHRIN . sekarang ni hanya dia yang atyn ada . dia lah pengubat luka dahulu . ketika atyn hampir terjatuh dia yang sambut , dia yang kuatkan atyn balik , teman atyn bila perlu . walaupun sekarang dia dah lain sikit , tapi atyn yakin , kalau jodoh or kami ditakdirkan bersama pasti kami akan selalu bersama . tapi buat masa sekarang , walaupun kadang-kadang atyn sakit hati dengan perangai dia , tapi mesti atyn happy balik . dia pandai tarik perhatian dan wat atyn happy . macam hari ni dia kata nak balik kg . atyn kata kg sape . kg b lahh abah kata eyhh . nak ambik durian . then atyn kata , waw durian . *hantu durian biasa lew kan kan* hewhew . then dia kata . ayoyo , b dah la tak suka durian . ishhh . haha , baru tahu dia tak suka durian .Aku kata ahh , b suka apa kalau tak suka durian ? rugii tahuu tak ? weee~ best jugak kalau kenakan dia ni . hahahaha . dia kata , B SUKA BABY LAH , RUGI LAGI KALAU TAK SUKA BABY TAHU ? aku dah tersenyum sensorang . ! ishhh dia ni suka buat aku senyum sensorangg . then malam d dia ada kata yang kiteorang dah lama tak jumpa . aku cakap . ha'ahh b , kita memang dah lama tak jumpa . dia kata tunggu dia balik dari JB nanti kita jumpe yew bby , b ,  bby tak kesah pun b , tapi memang bby rinduu sangat dekat b , mungkin ni ujian untuk kita b :) Still redhaaa . iloveyou . 

semoga kita selalu bersama :) ilove youu

okeww lew , semoga ketemu di next entry :) bubbyee


Abang Mirol Datang Rumah :) Rinduu




Haii Alls :) meet again dalam entry atyn kali ni :) abang mirol ?  sape tuhh . hewhew . dia tu sepupu atyn sebelah ayah yang satu - satunya atyn rapat . winkkwinkk . rambut dia kerinting . comol ajee tahuu . best sangat kalau lepak dengan dia dedulu . hurmmm . rindu time kekecik duluu . tadi pun atyn tak sedar dia datang , atyn tengah leka dengan lappy dekat dalam bilik sambil layan feeling nak tidur . haha . tetiba pintu bilik kena ketuk then kak long atyn masuk , dia panggil " weyhh gomok , p tengok siapa datang kat luar tuhh " . dengan muka ngantuk atyn tinjau ahh . terbeliak bijik mata tengok abang mirol datangg ! jyeahhh , dah lama kodd tak jumpa dia :'( . rinduuu gegilak dengan dia . almaklumlahh orang takde abang macam atyn ni memang sewel sikit . hoho . aku masuk bilik kai tudung thenn terus lari keluar salam pakcik dengan makcik aku . tetiba pusing nampak sorang pempuan dengan anak kecik * aduihh lupa yang abang mirol dah kahwin :D * salam ajee lahh isteri dia , then aku nak salam abang mirol dia main2 pulokk . isteri dia pandang aku semacam . then abang mirol kata , atyn dah besar haa . dulu ni lah budak yang abang cium2 ann . wee~ . betul , rindu time tu , bila balik rumah nenek ajee mesti carik abang mirol dulu then dia akan peluk then dukung atyn :) . besttt ! tapi sekarang jangan memacam nak buat , kena kejar dengan isteri dia tuhh karang , then mesti abang mirol patah pinggang kalau nak dukung aku yang dah gemuk nii :D . anak dia sebijik ikut muka dia time kekecik dulu , mata buntang rambut maggi . aku ajuk dia tadi , dia kata adik atyn tunggu lah abang mirol iron rambut . HAHA ! lawak ahh , aku kata kalau abang mirol iron rambut mesti dah tak comel macam sekarang.  hewhew . then time dia nak balik , aku salam then dia pesan kat aku , atyn belajar elok2 ok , nanti abang mirol nak jumpe cikgu atyn tok ajar mirol junior nanti , haha , dia buat aku tergelak . aku jawab ok boss . menurut perintahh sahaja :) . abang selalu ada untuk adik atyn kata ehh . sayang kau pendek ! siap ketuk pale aku tuhh . adoii , aceno nak tinggi kalau abang asyik ketuk pale atyn dari dulu ! sayang abang mirol . nanti kita jumpe lagi ok maggi :D . IMISSTHATMOMENTSOMUCHH !

Shahrul & Atyn Selamanyaa :)



Lama kan atyn tak update blog ? weee~ mesti ada yang rinduu kan kan ? *perasan sudahh atyn ni * . busy sikit lah sekarang . cuti sem dah nak habis tu yang sibuk nak selesaikan lesen . doa kan atyn dapat lakukan yang terbaik :) . atyn akan cuba ! . hari ni 30/11/2012 . atyn malas nak pikir pasal hari2 lepas . sakit lah ! dengan kes fake fb lagi , huhh ! entah apa2 . biarlah masa menentukan segala-galanya . Allah tu maha Mengetahui Dan Adil . Semoga dia memberi petunjuk kepada orang tuhh . hurmmm . ehhh~ dah lah , atyn taknak lah sesedihh :) . nak senyum ajee . please make me happy ;) . thanks panjang buat aku tak tidur malam tadi . haha . angau aku tahu lepas kau bagi voice note tuu . alahai . shoo sweet sanad yunkk . sumpah aku happy gegila . semalam aku dapat BBM dengan dia sebab dia pergi PD  . kalau kat serting memang tak lah nak BBM coz line dia macam Haremmm . *dia kata bukan aku* . hahaha . best jugak dapat BBM dengan dia . hewhew . then kiteorang berhenti . aku sebuk layan aku punya super spontan . haha . best woo , pecah pewuut makk . then tetiba "PING" fone aku bunyi . *tanda orang BBM* . Aku un bukak tengok ada orang bagi voice note . budak mane tahh BBM aku kata hai . tak kuasa aku melayan . then tetiba dapat IDEA . haha . aku saja2 je p record suara aku , aku record " ILOVEYOU" . Then aku p send dekat panjang . haha . takde keje lettew kan kan :D . ingat kan dia tak balas . then dia balas tahuu . nak tercabut jantung aku dengar apa dia balas :) happy siot memula dia apply MENGADA EYH . ILOVEYOUTOO , then aku kata saje2 je buat dia apply YEW LAA , DAH P TYDOW SANA , ILOVEYOU * tak dapat masukkan voice note dari dia dalam blog niyhh , sedihh *. waw ! nak tidur malam d banyak kali aku ulang voice note dari dia . alahai . shoo sweet . imissyou yunk . dapat dengar suara pun aku dah naik angau . almaklumlah lame kodd tak jumpa . hari isnin ni dia kata nak naik JB . aku ditinggalkan lagi . hewhew . takpe , aku paham . then dia janji balik je dia nanti dia nak bawak aku jejalan . ohhyeahhh :) , i wait  for u darling . yeahh . haha  . terserlahkan keangauan aku kan ? haha . only him now in my heart . bersaksikan sesiapa yang baca entry aku kali ni , aku sumpah beb , aku ada dia sorangg ajee . ! FULLSTOP . iloveyou more and more . muahhh :* HOPE OUR LOVE LIFE AND NEVER DIE :) Shahrul & AtYn  . 

hope we Always be together forever 






Baru Tahu Aku Ada ' KEMBAR '


Setahu aku lah kan . sepanjang aku lahir dan hidup dah 18 tahun ni , tak pernah pulak mak aku cerita yang aku ni ada KEMBAR . haihh , tuptup , satu hari ada khabar angin yang aku ni ada lagi FB lain . aku cakap , aku memang ada 2 fb , satu ATYN'S FARHANA satu lagi ATYN'S FARHANA II , tapi kawan aku cakap nama dia bukan tu tapi ATYN'S KECHIX , walaweyhh , aku pun mintak lah link nyee . fuyooo , betul lah dia guna gambar aku , info segalanya aku , no fone aku un ada dekat situ . perhhh , menyirap darah aku , aku add dia then aku IM dia , dia boloh apply , aku malas nak tuduh sesapa . pikir hal ni pun semak kepala aku lahh . aku harap suatu hari nanti semuanye aku terbongkar dan tahu sapa dalang disebaliknyaa . satu je aku nak cakap , thanks sesusah buat FB tuhh tok aku . dah tolong lah jangan gunakan untuk kejahatan .aku taknak nama aku buruk , btw , aku nak mintak maaf dekad semua kalau-kalau aku ada buat salah kan ? aku ni makhluk Allah , semua tak sesempurna mana punn . mesti ada buat salah . kepada yang buat FB nihh , mungkin aku ada terkasar bahasa or buat kau sakit hati secara tak sengaja or sengaja kan ? aku mintak maaf leww . aku manusia biasa je . tapi kalau tak puas hati tu , jumpa je face to face tak payah nak buat benda bodoh ni . tak matured lahh beb ! haihh . 




Saya Yakin Dengan Cinta Saya Dekat Awak :)


               Assalamualaikumm guysss ,hewhew , thankss pada yang sudi stalker blog atyn yang serabut ni . hewhew . walau cane un sayang blog atyn ni sesangat . winkk winkk . sayang gile ahh . hari ni bengang sikit lahh . ada dengar cerita yang ada FB lain yang ada gamba atyn . FAKE FB , Bagi sesape yang pernah nampak tu please IM atyn at fb link FAKE FB tuhh ! hangin lahh . muka kau tu da sebaik2 ciptaan nyee pun nak jugak gune gambar orang . haihhh  ! aku rasa kau sakit ni  sakit yang tiada ubatnya  . sakit yang dipanggil sakit tak sedar diuntung ! BULLSHITS lahh  haihh . angin aku malam ni . bodoh punya oranggg ! ieeeee . sakit gila hati aku nii . arggghhhhh ! bodoh bodoh dan bodoh . maaf lahh , moody aku malam ni sebab kau . tapi hari ni husband aku jiwangg . haha. sayang dia , aku yakin yang aku sayang dan cinta kan dia . dia mengaku dengan aku malam ni yang ex dia dulu semua couple dengan dia nak duit ajee . but , aku lain kata eyhh ! masa keluar dengan aku un , aku tak pernah mintak apa2 . tapi dia ajee yang macam duga aku tanya nak ni tak, nak tu lak. tapi aku buakn materialistik . entah , aku memang tak pandai nak kikis duit orang ni , kalau boleh memang taknak lah buat macam tu . tapi orang kata aku ni pemurah sangat pulak . entah , aku dah biasa , aku tak kesah susah asalkan orang lain bahagia . b , bby nak tengok b happy ajee tahu ? biarlah bby derita sekalipun asalkan b bahagia :) ILOVEYOUU YUNK :;*

No One Perfect


Kenapa sedih ni atyn . chill la sayangg , hewhew , cara-cara nak pujuk hati . wahai blog , kau lah tempat aku luahkan perasaan :) . thankss sesangat . kenapa dengan aku ni . hari ni kan , panjang tak text or contact aku dari pagi pai petang . tetiba senja dia komen at status aku tulis yang fone dia problem . hurmmm . aku terima alasan dia . then dia text aku . Dia kol aku :) . aku rindu sangat moment tu . kalau dia baca apa yang aku taip ni aku nak sangat dia tahu , aku akan takkan bagi masa berubah dia . tapi kata orang , lelaki akan berubah sebab 2W . Iaitu WANG dan WANITA . aku nak dia tahu . aku taknak dia berubah . tadi dengar suara dia , dengar dia ketawa . dengar suara dia happy sangat2 . aku bahagia bila dia bahagia . *menaip sambil menangis * . aku rindu dia sesangat . sesangat2 . benda yang selalu buat aku senyum sensorang ialah bila aku tenung dia then dia tunduk then buat senyum malu . ilove your smile b . ilove it ! aku rindu moment tu . rindu sangat . kalau masa tu boleh berhenti aku nak dia berhenti dan bagi aku tengok senyuman hang pepuas . Tadi aku layan movie BUDAK PAILANG . then aku terdengar satu dialog . " DENGAN NYAWA SAYA , SAYA BOLEH BERGURAU , TAPI DENGAN AWAK SAYA SERIUS " , tu ayat yang panjang pernag cakap dekad aku ! . dia ikut ayat dalam movie tu . Tapi , memang time dia lafazkan benda tu kad aku dulu , memang aku menangis . time tu aku kata aku takut dia curang . then dia kata ayat tu . Paling sweet moment yang aku rindu time dia anta aku balik kolej . banyak kenangan time tu . dia bawak aku jejalan , aku tengok dia main bowling . Ya Allah , betapa aku bahagia sangat time tu . Seramai mana pun lelaki yang hadir dalam hidup aku , tak sama dengan Dia . dia lain . ramai yang bagi harapan kat aku , ramai yang sanggup tunggu aku , tapi SHAHRUL , aku nak kau tahu . aku still tunggu kau . aku sayang kau gilee . memang aku tahu semua manusia tak sempurna . begitu jugak aku . sememangnya aku ada kekurangan . kehadiran kau mungkin menyempurnakan hidup aku . kau hadir ketika hati aku kosong . ketika aku keseorangan , kau bangkitkan semangat aku semula . tapi . andai kita ditakdirkan berpisah aku redha . cuma aku akan cuba pertahankan apa yang kita ada sekarang . tapi tadi masa OTP , awak banyak sangat cakap pasal kahwin kan ? hewhew . saya dengar suara awak , awak happy sangat . then sebelum off fone , awak cakap awak sayangkan saya ! awak cakap " iloveyou " saya happy awak . ! saya rasa time tu saya paling bahagia . saya suka bila awak panggil saya PENDEK , then saya merajuk , awak kata , ok2 baby CHARRBAYSS . haha . iloveyoumorebie ! more and moreeee ! . terima kasih dah terima kekurangan aku . Dan , hati aku telah dimiliki , tolong pada yang lain , jangan bagi harapan terlalu tinggi kat aku . aku tak ready nak share kasih sayang aku . aku sayang dia ! 


   


Keliru Dengan Perasaan :'(



Heyss guys :) . lame dah tak update :D . baru 2 harii kodd . but rinduu sesangat . hewhew . Aku ni macam dah bercinta dengan blog aku sendiri pulak kan kan ? kalau tak tengok satu hari bolee gilee kodd . boyfie ? kalau nak tahu apa aku rasa . ce carik lagu YANG AKU TAHU kad youtube . ce dengar . tu lew yang aku rasa . tak tahu lew mane dia . no col , no text , no bbm . hurmmm ! apa lah nak jadi kan ? ni baru sebulan . haiyooo . but just cool and stedy babe . senyum still senyum dibibir ni . no cry2 lahh . penadd kod asyik nak nangis sebab lelaki ajee . Awak , saya percayakan awak , walaupun awak tak contact or ape lew . saya still tunggu awokk . tunggu awok tahu ? kalau ada yang lain , tell me . saya akan cuba paham . ok ! * terasa nak nangis , ok baii allss * 

Sendirian itu lagi bagus !


Impian Tercapai :) Alhamdulillah . Syukurr


Alhamdulillah :) Dapat jugak barang yang aku impikan . winkkwinkk . Hari ni aku Dapat beli BLACKBERRY . bukan menganjing , tapi mengucingg . haha . tercapai sudahh impian aku . Syukur Ya Allah . Tu je mampu aku ucapkan . kepada kak ngah aku dengan bang ngah aku , thankss sudi ikodd kan kehendak aku ni . *kesian dieowang kena mengekor aku dari satu kedai ke satu kedai :D * . Sampaikan kita naik kereta pun kena air hujan kan kan ? haha . kenangan manis bersama kakak aku tersayang . sayang kakak bambam aku tu . Carik punya carik jumpa yang warna putih jenis CURVE . Mula-2 aku taknak , then fikir punya fikir ambik ajee lah kan kan :D . ni ajee gadget yang aku ada sekarang :) Syukur . .

nokia yang kiri tu my hubby kasi . coz uma aku susah line , dia kasi kai fone cikai :D
yang pink uhh ex bengong aku punya .
tah bila nak ambik un tak tahu . grr !
Baby nikon aku satu lagi gadget aku :)

haaa ! ni yang aku baru dapat tadi :D gambar wallpaper tu penting .
ILOVEYOUPANJANG :)

hewhew . paling kelakar kan kan . aku update satu status guna BLACKBERRY :D . confirm lah ada keluar " via blackberry " kan kan ? . si panjang tanye aku , woii pendek kau guna phone apa ? " sebab aku tak gtaw aku tukar BB " . Then aku gtaw lah kai  BB . dia tanya dah aktif BIS ? aku kata sudahh lew . then dia terus ajee tanye , kau BBM dengan sape sengett ? HAHAHA ! merepek ok . friend un tadoee laie . " takod kita curang lettew :D " . hewhew . tu lah yang kita rasa dulu bengong ! . haha . kita tak curang un . nak BBM dengan awokk aje . ILOVEYOU :) selamat Malam . . .

Impian Ouhh Impian , Semoga Jadi kenyataan



Heyss Guys :) dah naik berabuk dah blog ni aku dah 3 hari kodd tak update . hewhew . rinduu dekad baby boo boo aku ni . Come too Mama babe . HAHA , menggila sudahhh . Entry kali ni nak story pasal impian aku :) . Aceno nak mula ni . haha , cam ni , aku ni macam orang lain jugak ada impian kan kan ? aku nak sangat ada gadget macam orang lain , ada IPAD , DSLR lahh , memacam lew lagii . belum lagi kalau ada keluaran terbaru lagi kan kan ? Yang harga beribu2 tuu . hui , tak mampu makcik de atoii :D . Aku ni budak kolej lagi . mane ada income . kadang - kadang terfikir jugak nak buat kerja sambilan . tapi macam tak larat je , yew la nak study lagi kan . hurmmm . terpaksa lah tunda punya tunda aku punya impian ni . Tapi kan , hari ni Felda aku dapat durian runtuh (anak punya) . Sebenarnya aku tak layak ambik sebab aku dah pinjam duit mak aku masa tu beli DSLR :( . Tapi usha punya usha dapat leww *angah aku kata aku anak manaja , mintak apa semua dapat * Jahat mulut dia kan ? aku cubit2 pipi dia lepas dia cakap macam tu :D . sayangg kaka aku yang bambam tu . Semoga lembutlahh hati mak aku nak belikan aku menatang ni -->

BLACKBERRY
haa , ni first things yang aku nak :) . walaweyhh , dah nak habis tahun 2012 dah ni aku tak dapat2 laie . atoto . Teringin kod nak online guna BLACKBERRY . apa ? korang nak kata aku gayat a.k.a jakun ? sukahati korang lew ok ? aku tak kesah . cakap lew selagi mulut tu tak bisu . Ni idaman aku , aku akan dapat kan walaupun korang dah keluarkan dialog ni " alahai BLACKBERRY , dah bosan lah guna , takde function"  . sukahati korang lahh beb . aku tetap dengan keputusan aku . nak beli time mahal takkde duit , bila dah murah baru lah mampu beli . *ukur baju pada badan sendiri * . tak kira lah jenama bold ke , curve ke , asalkan BLACKBERRY. haa , tu pasal BLACKBERRY . now , barang no 2 yang aku nak beli ialahh --->

SPEEDLIGHT
haa , ni SPEEDLIGHT untuk baby nikon aku . atoto , dah lama mengidam nak pakai ni . dapat pakai , fuhhh ! memang gempak lew sehhh . nak jugak menambah gadget at baby aku tu . kesian dia togel je aku tengok . HAHA . Mama try ikhtiarkan taw sayangg :) . Doakan impian aku tercapai satu hari nanti . AMIN . . .



Pen Merah Pen Biru , U marah ILOVEYOU .



Winkkwinkk :) hai guyss . nyitt nyott , haha , best kan title entry atyn kali ni ? PEN MERAH PEN BIRU , U MARAH ILOVEYOUU . yeahhh ! Semakin Hari semakin happy dengan sipanjang alhamdulillah syukur kepada Allah . Dia sekarang ni semakin pandai ambik hati . weee~ geli mak . haha . paling kelakar malam tadi lah , aku tengah syok2 online , time tu pukul 3.35 pagi . tetiba fone bunyi . Tengok kad skrin " MY SEPET " . Dalam hati " alahai , kenapa dia kol ni " . then angkat . dengar suara mamai dia cakap BABY TAK TIDUR LAGI KE ? alahai . tian nyee lalink baby ni , sweet je dengar suara dia mamai . hoho . kesian dia terjaga then terus kol aku . First time kodd . selalu dia terus nyenyak sampai siang baru text . hoho . Sampai pukul 4.16 kiteowang gayut . takmaw lelama , aku kesian dengar suara dia dah kejap hilang kejap timbul . kesian dia :P .. hari ni not bad lahh jugak hari aku . fun ! masak , ampai kain , then guling2 , makan , tertidow , bangun , mandi . haha . best kan ? yang penting aku dah siapkan tugasan aku . lalala . malam nye pergi rumah yuyun  , dia sibuk sangat nak shoot gambo , alahai kawan aku sorang ni . aku layan kan ajelahh . lepak2 then sambil tu text jugak dengan yayunk aku :) mane bolehh tinggal . wee~ tengah syok2 text aku tanye dia , B BUAT APA ? dia eply AKU TENGAH PENING PIKIR PASAL KAU NI . huihh , ayat dia lain macam lah . pohal eyhh lagi ni . atoto . kau buat den goyanggg ! arhhh , then aku eply ahh PASAL APA ? dia boleh eply kat aku cenggini wokk cenggini  " Aku bebetul tak sangka dengan perangai kau . sebab walaupun aku pakwe kau , aku tahu kau tak macam tu , tapi pasal apa kawan kawan kau tu , diaorang cerita kat aku macam2 pasal kau , semua orang dah cakap pasal kau , aku cuba untuk tak mahu percaya tapi tak buleh , aku heran pasal apa ko buleh jadi macam ni , buat macam tu ? padahal kau antara yang terbaik bagi aku . oke lahh , kau bagi sebab kenapa kau nak buat macam tu ? kau tak takut kesannye ke nanti? aku pelik nan tabiat ko ni , tolong lah berubah demimasa depan kau , aku tak percaya semua tu , kau tak sayang aku ke ? jadi aku nak tanya sendiri . betul ke kau " beru gigi pakai berus jamban" . bhahahah . jangan marah baby ,  love u mooouuuhhhh .. :) ", fuyooooooo  ! angin gilee aku beb  sebaik ayat last dia tu buat aku sejuk balik . ILOVEYOUMORE BIE . aku berus gigi guna berus JAMBAN ? otak hang . haha , kena bodoh setepek dari aku . kau suka sangat buat aku suspen bie oii . suka buat aku marah kan kan ? haihh ! haha , lawak2  dia boleh gelakkan aku . haha . takpe takpe , ada ubi ada batas , lain hari aku balas bie oii  ! 3x dah ni kau kena kan aku :) Tapi aku BAHAGIA ;) 

Haa . ni gambar aku candid dekad uma yuyun d :) tema  *BAJU KEBAYA*
HAHA . LakaII ajee lahh , (=
takpe asalkan kami happy

Ok lah . terasa macam dah typo sangat ni . meet in my next entry ok :) nyte . papai ;)

 




Terkena Lagi vs Dapat Kawan Baru :)


Heyys guys , meetmeet lagi dalam entry kali ni :) hari ni moody sikit lahh . dari pagi samai petang kodd . Tidak tahu mengapa *asal skema sangat . HAHA* . Btw , marah dengan panjang kodd . tak tahu la hai kenapa , tapi memang hati goyang ajee . macam ada benda nak jadikk . hewhew . Dari pagi sampai petang atyn busy kan diri . supaya lupa semua masalah . Haihh , sakit jiwa kalau fikirkan balik . Kemas bilik woo . perhh . dari pagi sampai petang wo , penat sangat , habis semua atyn campak keluar barang tak guna . *time rajin lew too* . Petangnyee tengah tunggu time maghrib , ada text masuk . panjang I lah siapa lagi kalau bukan dia :) . baru ingat kita . :'( . . . dia kata ada benda nak gtaw . adodoi , bila tanya gtaw lah cepat . malam sikit kata eyhh . puduii , goyang doe . takut sanad2 . mane lah tahu tetiba dia kata *bby , b nak putus * maun tercabut jantung eden :D . Tetiba dia buat suspen . cipan betul . text memula kasi *baby* then *sebenarnyakan* (hati aku dah cuak tahap gaban ) . tetiba baru sampai text eyhh yang panjang * b sayang sangat-sangat kat baby . Mmuuaaahhh . Aku takkan lepaskan kau pendek . Lau kau curang siap kau * . Haaa . lepas tu tak memasal kena BODOH kad aku . ngek dia ni . suka sangat sakat aku lah . Dulu dia text aku kata nak putus taknak kawan . aku da start menonggeng dah . HAHA *buruk perangai* . Tetiba dia kol . aku taknak kawan BODOH , aku nak couple . see . permainan dia disitu . aku balik yang DIBODOHKAN . sakai kau bie . Btw , aku happy sangat dengan kau b , happy sesangat . kau banyak jugak lah buat aku tersenyum , sakat2 aku , buat suprise datang jumpe aku secara mengejut . sayang kau bie sesangat :* muahmuahmuah :D 

haa . ni lah dia si jantung hati aku . comol kan ? mata dia petpet , telinga dia pangpang :)
sayang kau panjang .
kau lah yang selalu buat den senyum sensowang :)
rindu bila kau sakat2 den :)
*gamba dia ni comel , suka tengok*

Hari ni jugakkan aku kenal dengan kawan baru . sebaya aku , nama betul dia aku tataw ahh . tapi nama fb dia AMOY NISA . Baru aje kenal senja tadi . dia memula tegur aku . *aku malu nak tegur orang* .HAHA , btw dia best sangat2 , pale otak dia sama jeh macam aku . macam2 story kiteorang kongsi . best mok dapat kenal koe . winkk winkk :) .


ni dia AMOY NISA . Comol kan dia :)
Bambam gituu ;)
*aku curik gamba hang satu tahuu *


Syukur :)


Alhamdulillah .
Hari ini masih boleh
bernafas dan melihat keindahan alam .
Syukur alhamdulillah . Tapi bukak aje matatengok 
dekat tingkat hujan turun dengan lebatnye . Ya Allah , Kau Seperti
mengerti apa yang hambaMu sedang rasakan Ya Allah . Ya Allah , andai
rasa ini boleh kau hanyutkan bersama air hujan yang sedang turun , kau bawalah dia
pergi . aku dah tak sanggup lagi , kalau boleh aku bermohon Ya Allah , Kau butakan hatiku
ini dari perasaan Sayang dan Cinta . Aku tak ingin merasakan lagi , aku tak ingin lagi merasa bagaimana
sakitnya dicurangi , bagaimana sakinya dikhianati , bagaimana sakitnya putus cinta Ya Allah .
Aku hambuMu yang lemah , aku tak kuat menghadapi semua ujian darimu Ya Allah,
Kadang - kadang , apabila termenung sendirian , airmata mula mengalir
terbayangkan macammane hancurnye hati , sakitnye ia apabila
dicurangi . Airmata lah teman tatkala kesunyian , tatkala
hati terluka dan tatkala aku merasa terseksa .
Ampunkan segala dosaku Ya Allah ,
Sesungguhnya engkau maha
Pengampun .

Adik Rindu Abang , Adik perlukan Abang :(


Abang , kenapa abang tinggalkan adik , adik nak abang ada dengan adik . adik rindu abang sesangat . Kenapa Allah tak ambik nyawa adik sekali eyhh . Adik tak kuat abang , walau un adik tak pernah jumpe abang . tapi adik nak abang . adik nak cerita segala - galanya kat abang . adik perlukan abang . adik takde sesapa nak luahkan perasaan lagi . abang , hati adik dah hancur . adik tak kuat abang , tolong lah adik abang . abang tahu tak . adik nak sangat rasa kasih sayang sorang abang , lepak -lepak dengan abang . bila adik ada masalah adik nak cerita dengan abang je . adik nak abang . setiap kali adik pergi kubur abang dengan kaka mesti adik nak nangis. adik rasa nak aja peluk batu nisan abang dengan kaka . nak nangis pepuas . adik tak sanggup abang . adik sayang abang sesangat . adik rasa macam sorang2 abang . kenapa abang tinggal kan adik  macam ni . kalau abang ada mesti best kan ? adik nak abang balik . adik nak abang ada sentiasa dengan adik . peluk adik , lap air mata adik . Adik ada masalah abang , kat sapa adik nak luahkan . abang , adik rinduukan abang  rindu sesangat . Adik tak tahu nak cerita dekad sape masalah ni . Abang , balik lahh , balik lah jumpa adik . adik nak jumpa abang . adik nak peluk abang . adik nak cerita segala-galanya dekat abang . sepanjang adik hidup 18 tahun ni adik nak sangat jumpe abang  . nak sangat abang . Kadang - kadang bila masalah datang adik rasa tak mampu lagi nak bangun dan hadapi . kenapa banyak sangat masalah abang ? adik tak kuat . adik nak abang ada sentiasa bagi semangat . Adik nak rasa ada abang . nak sesangat . bia adik bagitahu abang sape yang sakitkan hati adik biar abang belasah dia kan . abang , datang lah jumpe adik abang . adik nak jumpe abang sesangat . airmata adik dah banyak keluar pikirkan masalah . adik tak kuat abang . adik nak abang jugak . abang tinggalkan adik , abang jahat sangat !!!!!!!!!!!! . Adik Tertekan Abang . tertekan sangat2 . abang , semoga roh abang dengan kaka tenang kad sana bersama wan dengan atuk :'( adik rindu semua . rindu sangat2 . Tunggu adik taw :) AL-FATIHAH . . . 


Istanbul Atyn Datang :)


Hai semua , jumpa lagi kita dalam entry kali ni kan . winkk winkk . hari ni apa story eyhh ? hoho . happy todayy :) because dah seminggu cuti sem , baru hari ni dapat hang out , yeahhhhh ! lala :D Gila kan budak ni? memula risau jugak tahu takut tak dapat keluar coz sipanjang kata mahu lepak dekat rumah ajee . Malam tu mula - mula aku saja je tanya yuyun , ajak dia keluar . then dia kata dia on . Aku un rasa nak melompat2 atas katil rasaya . haha . Then aku try kol panjang , try guna no cel tetiba tak dapat * engat celcom buat hal , rupo2 eyhh tamat tempoh . tak memasal yow malu :D  * maluu ouhh maluu :D . then kol sipanjang guna no max . aku tanya dia , dia kata tak payah . aku IM dia at FB , memula kata tak payah then dah lame tu aku majuk2 dia kata ok2 p lahh . tapi nada dia tu macam tak bagi . aku kesah apa . aku dah lama nak keluar , tunggu dia bawak tah bila . haha . Pagi tadi pulak punya hal , bangun ajee tidur , hurrmm rasa berat sangat nak pergi bahau . * malam tadi tak kesah dia tak pergi , tapi pagi ni rasa nak nangis pulak bila dia taknak hang out sesama . waaaaaaa * haha . kelakar ajee kan ? then , aku berharap sangat dia berubah fikiran nak keluar then text gtaw aku , tapi tak text2 sampai aku keluar hang out . atoto , angin satu badan beb . haha . aku redah je keluar dengan yuyun , kamil n dekna . haha . sebaik ada teman merempit . dekna pun layan perangai giloo den . hewhew . NBS 7883 bapak aku , aku hayun bawak pergi BAHAU . kesah pulak aku , buruk ke , sakai ke , moto bawak kebun ke . asalkan lepas aku hang out . yeahhh :D . flyyy poidd . haha . kau hadoo ? dah pitam cenggini wokk :D . haladol betuii . haha . then kiteowang jejalan , sebelum tu dah book tiket wayang awal2 , takut tadoe tempat ang . kempunan gituu . HAHA . then kiteowang pergi makan at marry brown . HAHA . laka-laka ajee . Masuk wayang kol 2.30 .kiteowang habis makan terus naik atas . then beli popcorn nan air ready tok masuk tengok wayang * asyik beli makanan aje kan ? perasan tak ? ok memang kuat makan :D * then dah tiba waktunya untuk masuk tengok wayang . haha . selangkah kaki aku naik tangga , fone aku bunyi . tengok nama sipanjang at skrin , waaaaaa ! apa dia nak , nak marah ke ? adodoi , angkat aje lahh , then dgar sore dia tanye , Baby kad mane ? aku kata ahh , dekat wayang ni nak masuk dah ni . Memula dia kata dia kad bawah , aku kata jangan tipu lah hai  . then dia gelak , dia kata dia kat rumah lah baru bangun tidur . aku kata dia babun betol kau ni b . haha . then dia kata , keluar jup dari situ , tunggu depan wayang , aku un tunggu , tetiba dia muncul . waaaaaaaaa ! terkejut mak dia datang ! yeahhh :D . aku cubit an dia , jahat sehhh , buat aku macam tu . Dia gelakkan aku . tapi memang suprise lah , sampai kan dia taksempat nak beli tiket wayang dah . terpaksa lah tengok istanbul aku datang sesorang . arhhhhhhh ! tapi cite tu memang best . takdapat lepak lama pun dengan dia coz hari nak ujan . kena balik cepat . inilah cerita untuk hari ni , sweet sweet maa :D . THANKSS BIE ,

p/s : tapi malam ni awak buat saya menangis kerana BLACKBERRY , BBPIN , BBM :'( tabahkan hati aku . sOb sOb . . .  


Dunia Ouhh Dunia


Hai Semua . 
Syukur kehadrat Ilahi kerana kita diberi kesempatan untuk melihat
lagi keindahan ciptaan tuhan ini kan ? 
Macam - macam cerita kita dengar pasal negara Palestin
diserang oleh israel kan ? kejam sungguh 
yahudi laknatullah tu ! benci
sungguh atyn dengan dieowang . ada ke patut kanak - kanak
dibunuh macam tu sahaja . tapi kan ,
bila tengok gambar kanak-kanak yang mati dan gambar masyarakat palestin 
yang mati dalam serangan tu semua tersenyum . 
Itu ke dikatakan mati syahid . besar sungguh ujian Allah pada
mereka :'( Semoga rakyat palestin semua nye selamat , 
marilah kita mengangkat tangan memohon kepada Allah :)
Amin Ya Robbi

Sabar Itu Separuh Dari Iman Kan ?


Alhamdulillah Syukur kepada Allah sebab diberikan keizinan untuk bernafas pada hari ini lagi dan melihat keindahan alam ciptaan-Nya . winkk winkk :) Hari ni atyn nak story sikit pasal HARI ni lah . haha . hari ni tade pape yang jadi cuma si panjang aku tetiba tebiat kata nak datang rumah . perhhh ! aku dah excited dah :) . tetiba tak jadi pulak . hurmmmm . harapan tinggal harapan ajee lah . hari ni aku jugak dah khatam tengok cerita julia :D . orang lain dah lama khatam aku baru nak khatam . lakaII yew . then bosan layan FB ajee lah dengan si Omey . dia ada masalah mereng aku melayan eyhh . ahha :D btw , aku hope kau eppy ok . jangan memasam t macam monyet muka kau . haha . bergurau beb . hewhew . Petangnye , mak aku dengan kaka aku gerak balik KG . hurmmm , aku tinggal lah dengan Daddy kesayangan aku . winkk winkk :) . bestt nyee . Dan dari petang tadi aku cuba carik code untuk lagu YANG AKU TAHU untuk letak kad blog kemain lah susah . alahai . samapi malam baru dapat . berkat kesabaran aku :) . akhirnya berjaya alhamdulillahh . haa ! sebaik tak lupa , act , aku Tulis entry ni untuk ceritakan tentang Karakter aku , aku ni orang AIR . tahu apa dia ? alahai . semua ni dikira melalui tarikh lahir aku . birthday aku 21/3/1994 . selepas ditambah dapat lah no 2 . no 2 tu karakter dirinya AIR .

Ni ciri-ciri aku :

No.akar = 2 (AIR)
kunci karakter : kekuatan suara
Ciri-ciri :
- seorang yang mudah confused ; macam " siput babi " - siput @ babi
- tak boleh diberi tekanan
- jujur - sesuai buat bisnes partner
- suka kebersihan
- lembut
- tenang
- dengar tak semestinya dia buat
- Kawan yang bagus kerana sabar dan mudah memaafkan
- diplomasi - tidak suka sakitkan hati orang
- suka simpati
- mudah dipercayai
- pemalu
- mudah memaafkan orang
- sangat tertekan bila kecewa
- terlampau sensetive dan cemburu 
- susah nak buat keputusan / tak tetap pada satu keputusan
- emosional
- kening bersambung

haa , banyak kan tentang diri aku :) ni jea pasal orang air , btw , benda ni pun ada kaitan tentang kerjaya tahu . banyak lagi element sebenarnya selain air ada API , KAYU , TANAH , LOGAM / BESI . semua tu kena kira guna tarikh lahir lew . sesiapa nak tahu pasal dia ni orang jenis macam mane , boleh comment or inbox dekat facebook ok ? see u in my next entry :)


Mimpi Ouhh Mimpi :D


Alahai atyn :D kau punye perangai memang tak semenggah betul . HAHA , tidur sampai mimpi - mimpi bagai . haha . Act , dah takde benda nak buat macam ni lah jadinyaa . Lepas je tolong mak aku masak , aku un lepak dalam bilik sambil tengok cite julia . mesti korang pelik kan ? Cite Julia kan dah lama habis . HAHA , aku tengok kad internet lahh :) . http://www.kepalabergetar.net/ , haa dekad sini . macam2 cerita kita boleh tengok . Lama , Baru semua ada . * ni pun kawan aku gtaw , almaklumlah duduk hostel mana ada tv , layan la lappy , tu yang mingai orang dah lame tengok aku baru nak tengok* . tengah syok2 layan , time tu aku sedar lagi dekad nak pukul 5 petang dah . Tetiba kepala aku sakit , aku pun terus tidur . Julia kemana atyn kemana . engat nak tidur kejap aje . Punya lah sedap aku tidur sampai mimpi . Mula-mula syok je poidd mimpi tu , mimpi hari aku nak nikah dengan PANJANG , waw ! time tu aku nampak lain , pakai set pengantin doee . walaweyhh , muka lain , *mungkin tu muka time aku dah besar nanti kodd* . HAHA . comel doe *da mula perasan* . PANJANG un nampak hensem . haha . *jangan nak poyo sangatlah* . best la , tapi tetiba time dia nak akad nikah , tetiba ada orang gila masuk masjud uhh . dia serang panjang , dia kata panjang rampas aku dari dia . pehh , time tu bergegar kepala lutut beb . Dia pukul panjang , berdarah mulut eyhh . nangis aku time ue . tetiba orang gila tu p kad aku , dia seret aku , huh ! takut time tu . dia bawak aku masuk dalam kete then bawak aku p rumah dia . aku cuba lari . dia kejar aku dengan pisau. time tu pehh dah rasa macam masuk marathon :D haha . memang cuak , smapai berpeluh2 aku tidur . then aku jatuh tetiba dengar ada phone bunyi . aku terus tersedar :D . Panjang aku texting . huhu , awak penyelamat saya yayunk , haha . *macam superman lettew* . Bangun2 je baju basah dengan peluh . almaklumlah lari laju sangat . Sumpah Kelakar beb . Mimpi Ouhh mimpi .

Moral : jangan Tidur Dah lewat petang . *atyn*


Menangis Lagi * DEMAM * . . .


Kenapa harus menangis , kenapa dan kenapa .  Wahai mata , berhentilah kau dari mengalirkan airmata . Aku tak nak lagi dah . Aku inginkan hari-hari aku sentiasa bahagia . Tapi hari ini aku nangis bukan disebabkan aku terluka . Tapi sebab aku terlalu sayang kan seorang lelaki . Lelaki yang satu-satunya telah mencuri hatiku :) . Tapi malam ni aku terkejut dia text aku " Baby couple 3tahun dengan ex baby kan ? Baby tak rasa rugi kew tinggalkan dia ? Baby masih Ingat dan rindu dia lagi kan ? " .  Ya Allah , apa lagi yang nak jadi . itu dulu , dia hanya EX aku dan dia hanya kenangan lalu aku . walau lama macam mane pun aku couple dengan dia , tapi kieorang takde jodoh tak kemana pun . Tapi sekarang aku dah ada yang lain , buat apa nak ingat yang lama penuh dengan kepahitan tu . aku ada kau sorang je . Jangan tuduh aku macam tu sekali . aku BENCI dia . kalau ada pape dengan relay kita aku takkan pernah maafkan dia . dia penghancur hidup aku . Kenapa dia selalu kacau kebahagiaan aku . SHAHRUL , aku ada kau sorang je sekarang ni . kad hati aku , rindu aku , sayang aku , cinta aku cuma untuk kau . Walaupun kita tak selalu contact tapi . aku sayang kau ! sayang kau . Dear ex .  tolong jangan muncul depan aku lagi . aku benci kau sesangat . sumpah kau orang yang paling aku benci  ! Puas hati kau kan coz sebab kau relay aku porak peranda macam ni , Shit lah kau ! jangan kau pernah hadir dalam hidup aku lagi . cukup lah dulu saat bersama kau aku sering bermandikan airmata aku :( . aku taknak lagi tengok muka kau ! aku benci kau . aku benci kau . BENCI ! . Selamanya kau akan aku benci . Biarkan malam ni aku menangis sepanjang malam ,aku dah hampir   give up kalau terpaksa hilang orang yang aku sayang lagi . aku dah tak sanggup :(